top of page
NAJ03071 (2)_edited.jpg

Stories from Sápmie

Neste konsert på Beddingen i Bodø, 2. mars 2024. Kjøp billetter her!

I løpet av 2023 har de samiske artistene iDJa og Ramona Linnea samarbeidet om et helt unikt prosjekt. Albumet «Stories from Sápmi» henter inspirasjon fra naturen i Sápmi, samisk mytologi og urfolkskamp.
 
Med feltopptak fra naturen på Helgeland som utgangspunkt, har artistene blandet ulike lydlandskap med teknologiske elementer. 
Resultatet spenner fra ambient og dikt til house, pop og drum & bass. Alt stammer likevel fra samme kilde; nemlig naturen i Sápmi, og artistenes tolkning av den.

Teaser fra prosjektet:

 

Om artistene:

Den samiske lydkunstneren iDJa utforsker samspillet mellom natur og teknologi i sin musikk. Han bruker gjerne egne lydopptak fra naturen som utgangspunkt for lyddesign. iDJa har studert elektronisk musikk i Berlin, noe som har hatt en stor innflytelse på hans uttrykk.


Ramona Linnea er sørsamisk artist med røtter fra Helgeland i Nordland. Hennes ønske om å bevare det sørsamiske språket og reindriften kommer til uttrykk i sangene hun skriver. Joiken har hun alltid hatt med seg og ønsker å gi lytterne et ekte og naturlig uttrykk.

 
NAJ03143 (1).jpg
bottom of page